Ontdek de rijke historie van Zwolle!

Hanzestad Zwolle is een stad met een rijke historie. In 2040 viert de stad haar 1000-jarig bestaan. Zwolle is als Hanzestad onlosmakelijk verbonden met water. De stad ligt aan het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht en is via het Zwolle-IJsselkanaal verbonden met de IJssel. Met bijna 130.000 inwoners is Zwolle de 19e stad in Nederland.

Gezien de hoeveelheid parken staat Zwolle bekend als groene gemeente. Tussen 2004 en 2006 behaalde de gemeente zelfs de prijs voor groenste gemeente van Nederland. Dus als u houdt van wonen aan groen en water zit u goed!

Gezelligheid en bezienswaardigheden

Daarnaast kent de stad veel bezienswaardigheden, zoals Museum de Fundatie en Waanders boekhandel in de Broerenkerk. Ook is er een diversiteit aan restaurants, van culinaire hoogstandjes zoals de Librije tot gezellige eetcafés en terrasjes.

De historisch en gezellige binnenstad biedt veel mogelijkheden voor een dagje of avondje uit, zoals een bezoek aan theater Odeon de Spiegel.

Aa-landen

Het plan wordt gerealiseerd aan de rand van de wijk Aa-landen, een wijk met een wisselend uiterlijk. Er is nauwelijks hoogbouw in de wijk, de wegen zijn kronkelig en er zijn vele erven te vinden. Daarnaast hebben de woningen een wisselend uiterlijk.

Hierdoor heeft de wijk een knusse en natuurlijke uitstraling.

Ontwikkeling en realisatie

verkoopinformatie

Interesse in een woning?
Schrijf je in of neem contact op met onze makelaar Woonfabriek Zwolle.